W Polityce Prywatności opisujemy sposób w jaki Twoje dane są gromadzone, przechowywane i wykorzystywane do prowadzenia strony wydawnictwocyfrowe.pl

Po co nam Twoje dane?

Bardzo ważne jest dla nas, by Twoje dane były bezpieczne i przechowywane w odpowiedni sposób. Dokładamy wszelki starań, by zapewnić odpowiednie standardy bezpieczeństwa i dbać o bezpieczeństwo Twoich danych. 

Twoje dane są nam potrzebne przede wszystkim do realizacji zamówienia i zawarcia z Tobą sprzedaży na odległość. To ważne, żeby zakupy przebiegały prawidłowo i zgodnie z obowiązującym prawem. Jeśli nie chcesz podać nam swoich danych, których wymagamy w formularzu, nie będziemy w stanie zrealizować Twojego zamówienia.

Kto jest administratorem Twoich danych i jak się z nim skontaktować?

Administratorem Twoich danych osobowych na stronie wydawnictwocyfrowe.pl jest CocoLab.pl Sp. z o.o., ul. Królewska 65A/1, 30-081 Kraków, NIP: 6783099620. Jeśli masz jakieś pytania, napisz maila na adres kontakt@wydawnictwocyfrowe.pl. Możesz użyć tego adresu także do wycofania swojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Jak korzystamy z Twoich danych?

Z twoich danych korzystamy wtedy, kiedy robisz zamówienie w naszym sklepie lub gdy zapisujesz się na newsletter. Podajesz nam swoje dane, byśmy na ich podstawie mogli właśnie Tobie dostarczyć zamówione przez Ciebie produkty albo bezpłatne informacje, które wysyłamy w naszym newsletterze. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych, pisząc pod adres kontakt@wydawnictwocyfrowe.pl

Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Komu przekazujemy Twoje dane

Jako Administrator Twoich danych, zapewniamy, że nigdy nie przekażemy ich bez Twojej zgody lub niezgodnie z Regulaminem sklepu. Twoje dane wykorzystujemy wyłącznie do prawidłowego zrealizowania zamówienia w naszym sklepie wydawnictwocyforwe.pl, dlatego musimy przekazać je np. pośrednikowi płatności (PayU lub PayPal, w zależności od Twojego wyboru). Właśnie w regulaminie zaznaczyliśmy taką sytuację – w punkcie “Dodatki” zwróć uwagę, że możemy przekazać Twoje dane Autorowi publikacji, jeśli kupując produkt cyfrowy zdecydujesz się na Dodatek w postaci np. warsztatów lub spotkania na żywo. To jedyna sytuacja, w której Twoje dane będą udostępniane innej osobie, ale jak widzisz, jest to niezbędne do realizacji Twojego zamówienia.

Jak długo przechowujemy Twoje dane

Twoje dane przechowujemy na czas realizowania umowy między Tobą w sklepem wydawnictwocyfrowe.pl a także po jej realizacji, żeby uwzględnić ewentualne roszczenia i problemy jakie mogą powstać przy realizacji zamówienia. Twoje dane osobowe przechowujemy do momentu zamknięcia sklepu lub zgłoszenia Twojego sprzeciwu i wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych.

Na naszej stronie korzystamy z plików cookies

Jak większość stron w internecie, korzystamy z plików cookies. Dzięki nim przeglądarka między innymi zapamiętuje Twoje dane wpisane do formularza, pozwala dopasować walutę i język do miejsca, z którego łączysz się z naszym sklepem, a także realizować płatności internetowe. Dodatkowo nasz sklep korzysta z następujących narzędzi zewnętrznych, wykorzystujących pliki cookies:

  • Google Analytics 
  • Facebook i Pixel Facebook 
  • PayU 
  • PayPal
  • WordPress
  • WooCommers

Twoje prawa

Masz prawo dostępu do treści swoich danych, oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Po prostu daj nam znać, a my natychmiast zareagujemy zgodnie z Twoimi oczekiwaniami i możłiwościami jakie daje nam prawo. Wystarczy, że napiszesz na kontakt@wydawnictwocyfrowe.pl 

Masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych Osobowych) gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.